Invalid data in Sof...
 
Notifications
Clear all

Invalid data in SoftRAID partition

(@davidbarkin)
Active Member

I am new to program. I may have not set up the HDs correctly. I get this error message: Oct 30 1934 - SoftRAID Driver: One of the SoftRAID disks contains invalid data in the SoftRAID status partition. Please contact SoftRAID technical support at support@softraid.com for help with this disks.              Is there a way to start over and remove the actions I have already done??

Quote
Topic starter Posted : 31/10/2021 5:06 pm
(@softraid-support)
Member Admin

Initialize all your disks again and create your volume, that should help.

ReplyQuote
Posted : 31/10/2021 6:46 pm
(@davidbarkin)
Active Member

I have already created the volume. Do I need to delete it first and then initialize the disks?

ReplyQuote
Topic starter Posted : 31/10/2021 8:35 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@davidbarkin

I would, it is best to make this clean.

ReplyQuote
Posted : 31/10/2021 10:27 pm
(@davidbarkin)
Active Member
Image

If I first try to mount it will not do it. I can't delete the volume. I have not room on disk but room on volume.  If Finder does not even see the Disk how can I put Images on it or expect Lightroom to use it.  I may be totally confused but need help or reference to something. I'm just going in circles.  I did initialize the Disk and after I do I still have 134 MB available.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 31/10/2021 11:09 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@davidbarkin

Why cannot you delete the volume? What is the error?

I need to know what is wrong before I can assist.

(you are deleting using SoftRAID, correct?)

 

ReplyQuote
Posted : 01/11/2021 1:28 am
(@davidbarkin)
Active Member

I do not know why I cannot Delete the volume using SoftRAID.  In the very first post I pasted the error message that the SoftRAID gave me.

    Oct 30 1934 - SoftRAID Driver: One of the SoftRAID disks contains invalid data in the SoftRAID status partition. Please contact SoftRAID technical support at support@softraid.com for help with this disks.   . 

That is why I contacted the Forum.

Also if you look above you can see the information about the 8Tb and there is only 134 MB available.  Why should I get a message like that when there is no data on the Disk that I have initialized from within SoftRAID?

I do not see the Disk on the MAC Finder, so even if I could use the Disk I cannot find the data to use it in Lightroom to import and have the data available. I may be totally missing how to use these Disks and RAID but something isn't working correctly.

 

Thank you

This post was modified 11 months ago by davidbarkin
ReplyQuote
Topic starter Posted : 01/11/2021 8:06 am
(@softraid-support)
Member Admin

@davidbarkin

Hdere is a way to start over:

run SoftRAID

uninstall SoftRAID driver (utilities menu)

restart

Run Disk Utility.

Erase each disk (select HFS file system, its easier)

Run SoftRAID, install the driver

Make sure you Allow OWC as an identified developer again.

initialize the 4 disks

create a new volume(s) as desired.

ReplyQuote
Posted : 01/11/2021 10:33 am
(@davidbarkin)
Active Member

@softraid-supportThank you.    Darrin at OWC was able to talk me through cleaning up and installing. Thanks.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 01/11/2021 10:38 am
Share:
close
open