Notifications
Clear all

Faulty test??

(@roscoe)
Eminent Member Customer

I recently added 2x12TB drives to my system. Several days into the "certify" step my computer crashed (unrelated). Starting SoftRAID backup, I was hoping it would just continue but apparently not. Since I'm only in town for a couple for days I decided that a pass and a half was good enough so I raided them up and copy the data I wanted there on them.

Since then I've received multiple messages about two drives failing the S.M.A.R.T. test and to open SoftRAID for details. I opened SoftRAID and...nothing. No errors reported on any drives.

Is there something I'm supposed to do here? I'm confused.

Thanks

Quote
Topic starter Posted : 09/06/2020 12:07 am
(@softraid-support)
Member Admin

There could be a problem in the Application not displaying the data correctly, but SMART failures are reported by the drives.

Send a support file to us (support at softraid), and we can take a look at why. The forum is not so good at this, as you cannot attach support files.

ReplyQuote
Posted : 09/06/2020 1:50 am
(@roscoe)
Eminent Member Customer

On it's way

ReplyQuote
Topic starter Posted : 28/06/2020 10:54 pm
(@softraid-support)
Member Admin

Its the problem that we do not show the results of SMART checks on Fusion drives and it is actually an SSD that is failing the internal startup disk is actually failing SMART, but the SoftRAID application is not able to display that, because it is part of a Fusion drive.

ReplyQuote
Posted : 29/06/2020 1:06 am
(@roscoe)
Eminent Member Customer

Thanks.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 29/06/2020 7:55 pm
Share:
close
open