Remove old softraid...
 
Notifications
Clear all

Remove old softraid monitor after update

(@rsmith4321)
Eminent Member

I just followed the instructions included with the software for updating to version 6.3.  However, the old version of the Softraid monitor is still being loaded on startup. You really need to include in the instructions how to disable the old version before upgrading. What is the proper way to do an update like this?

Quote
Topic starter Posted : 21/07/2022 10:58 am
(@softraid-support)
Member Admin

You must be running into a supposedly fixed macOS bug in the extensions cache, where old drivers are not updated.

I assume you ran this or similar

sudo kextstat -b com.softraid.driver.SoftRAID

To see that 6.2.1 is still loading?

Try Uninstall SoftRAID, utilities menu.

After restart, run this command again, to make sure the SoftRAID driver is not loading.

then install 6.3 again, assuming the uninstall worked.

ReplyQuote
Posted : 21/07/2022 12:55 pm
(@artik)
Active Member

Me too... I've upgraded to 6.3 but the Softraid monitor on the menu bar I guess is from the previous version, not functional at all. I need to start SoftRaid 6.3 from the dock of applications folder. Any simple way to install the latest Softraid monitor?

ReplyQuote
Posted : 04/08/2022 3:40 pm
(@softraid-support)
Member Admin

Lets see what driver version is loading. Paste this into terminal.app:

 

sudo kextstat -b com.softraid.driver.SoftRAID

the output will tell you what driver macOS is actually loading.

ReplyQuote
Posted : 04/08/2022 4:52 pm
(@artik)
Active Member

Yes it is 6.3, but the SoftRaid monitor in menu bar is not working. But how to make it work? 

 

Executing: /usr/bin/kmutil showloaded --bundle-identifier com.softraid.driver.SoftRAID

No variant specified, falling back to release

Index Refs Address            Size       Wired      Name (Version) UUID <Linked Against>

  255    0 0xfffffe0006e2f430 0x4000     0x4000     com.softraid.driver.SoftRAID (6.3) 17F5EC38-E4B1-34DF-8F71-E1A2C9528CFB <16 5 4 3>

 

 

ReplyQuote
Posted : 04/08/2022 5:18 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@artik 

Attach a SoftRAID tech support file. (Utilities menu) and I can take a closer look.

ReplyQuote
Posted : 05/08/2022 12:03 am
(@artik)
Active Member

I don't know why but now it is working properly! Thanks.

ReplyQuote
Posted : 05/08/2022 9:56 am
Share:
close
open