nwind
@nwind
Eminent Member
Joined: Jan 14, 2021
Last seen: Apr 18, 2021
Topics: 0 / Replies: 48
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

I'm on the latest 11.3 public beta. Do you think it might be this particular machine HW issue?

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

Not sure it's related to SoftRaid, MB Air running connected to the newest OWC Thunderbolt dock, or latest 11.3 betta, but almost guarantied I'm gettin...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

I'm sticking to 11.1 until it fixed...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support I have only one enclosure and not planning to have many. I guess if it continue happening I'll need to ask you guys to replace it ...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support Dedicated LED was off for this disk (as I was able to see). I hope it's a fluke not a repeatable problem, but if it would happen...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

I had an interesting glitch last night which I discovered earlier this morning. One disk for some reason went missing. Ejecting RAID, shutting down po...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support First two times I was connecting new 3.5" HDD through USB and was trying to erase/format it through Disk Utility and it triggered ...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support Well it's panicked and rebooted on MBP 2016. All information is attached. Not sure any more about HW issues.

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support I'll do it next time.

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

Interesting observation. I'm running my ThunderBay 4 RAID on 2016 MBP and so far, so good from reliability perspective (continuous intensive tasks),...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support I'll try and if I have questions I'll ask you. As a side note looks like problems happen either at RAID connection to the runnin...

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support I definitely didn't. It's a regular HFS+ volume.

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support I recently enabled FileVault on Macintosh HD. It's true

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

@softraid-support Didn't help :( Crash and reboot. Attached

2 years ago
Reply
RE: Big Sur on M1 machines and SoftRAID issues

Binaryfruit (DriveDX) claims that they do have M1 driver. Here: I liked their SW and already paid for it. Any possibility that their driver and...

2 years ago
Page 1 / 4
close
open