Drive Icons Not Sho...
 
Notifications
Clear all

Drive Icons Not Showing Up

(@flyingpoint)
New Member

I just replaced my drives in a Thunderbay 4 and -- in the process -- upgraded to SoftRaid 6.  Everything worked fine, but the drive icons aren't showing up.  The Volume Label is there, but only a blank label for the drive itself.  Any suggestions?

2019 Intel iMac

Latest Big Sur release

Based on another post, I've enabled full disk access

Raid 0

SoftRaid 6.01

 

Thanks.

Quote
Topic starter Posted : 02/04/2021 3:23 pm
Topic Tags
(@softraid-support)
Member Admin

This is a Big Sur bug. Almost every one with this eventually has it fixed by a Big Sur update. So chances are that will be the same with your situation. Hopefully you can live with it for a short while.

 

Outside of pasting in icons, I do not know a fix at this time.

ReplyQuote
Posted : 02/04/2021 4:36 pm
(@flyingpoint)
New Member

I figured it out.  I had been running one of the SoftRaid 6 betas.  When I upgraded to the paid release, it ran fine.  But the challenge is that OWC must have made a minor change to the program because there was a security prompt that I didn't see with Security & Privacy Preferences.  So while it looked like it was fine, the system was waiting for me to authorize the change.  Once I accepted the change and did a restart -- it worked fine.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 03/04/2021 6:59 am
AndreRic liked
(@softraid-support)
Member Admin

@flyingpoint

System Preferences/Security.

I will watch for this in testing. thanks

ReplyQuote
Posted : 03/04/2021 10:48 am
AndreRic liked
(@dewarner)
New Member

@flyingpoint I have the same problem with one of my drive icons disappearing.  I am currently using SoftRaid 6.0.5.  Could you explain further how you fixed the problem?  Thanks -

ReplyQuote
Posted : 08/07/2021 8:19 pm
(@briancuts)
New Member

Similar interaction here. The only icon missing is for the ThunderBay RAID. (Only the drive label ThunderBay2 is visible. This is consistent system-wide.

Screen Shot 2021 10 10 at 10.43.48 PM

I just upgraded to Big Sur 11.6 (latest release) from Mojave 10.14.6 on a iMac Pro 2017 -- 2.5 Ghz 14-core Intel Xeon W. I also upgraded to SoftRaid 6.1 and the drive icon does not show up on desktop or system-wide for Thunderbay 3 drive bay.  (Running RAID 5)

ReplyQuote
Posted : 10/10/2021 11:46 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@briancuts

This is a weird intermittent bug in Big Sur. It generally fixes itself after a security or macOS update.

I can tell you how to paste the icon in:

https://eshop.macsales.com/support/custom-drive-icons#instructions-icons

https://www.softraid.com/updates/SoftRAID%20Volume%20Icons.dmg

ReplyQuote
Posted : 11/10/2021 9:47 am
briancuts liked
(@briancuts)
New Member

@softraid-support.  Thank you. That worked as a temp solution. At least I can see that there's an image file there. When I tried it the first time, it showed up only as a generic icon for a .png file, so I converted it to an ICNS file. NOw it shows up as the ICNS generic icon. This will work for now. Will wait for Big Sur to update and see what happens. No impact on workflow here, other than being a little disconcerting! Thank you!

Screen Shot 2021 10 11 at 10.39.34 AM
ReplyQuote
Posted : 11/10/2021 11:46 am
Share:
close
open