Monterey SoftRAID B...
 
Notifications
Clear all

[Sticky] Monterey SoftRAID Beta testing

101 Posts
17 Users
15 Likes
7,483 Views
(@iftibashir)
Posts: 26
Eminent Member
 

Currently running 6.2 b6

Is this the latest version??

All seems to be running OK on this version - when are we expecting the full 6.2 release?

 
Posted : 25/10/2021 5:15 pm
(@softraid-support)
Posts: 6946
Member Admin
Topic starter
 

@iftibashir

Tonight, most likely.

 
Posted : 25/10/2021 5:34 pm
iftibashir reacted
(@iftibashir)
Posts: 26
Eminent Member
 

Full release 6.2 installed, driver updated, and working fine so far.

Well done on getting the update out so soon after the OS!

 
Posted : 26/10/2021 2:12 am
(@steve223)
Posts: 132
Member
 

any ETA for Monterey Compatibility release?

This post was modified 1 year ago by steve223
 
Posted : 26/10/2021 4:43 am
(@softraid-support)
Posts: 6946
Member Admin
Topic starter
 

@steve223

6.2 was released last night.

 
Posted : 26/10/2021 9:43 am
steve223 reacted
(@stevek)
Posts: 71
Member
 

6.2 release humming along perfectly so far. Thanks so much for getting it out so quickly after the release of Monterey.

 
Posted : 26/10/2021 12:10 pm
(@steve223)
Posts: 132
Member
 

@softraid-support hm in app software update is not working 

 
Posted : 26/10/2021 4:11 pm
(@barrysharp)
Posts: 61
Member
 

Yep... I installed it on my M1 mini running Monterey 12.0.1 and all is well. Thank you.

 
Posted : 26/10/2021 5:15 pm
(@softraid-support)
Posts: 6946
Member Admin
Topic starter
 

@steve223

If not, then download directly.

ttps://softraid.com/sr

 
Posted : 26/10/2021 5:32 pm
(@steve223)
Posts: 132
Member
 

@softraid-support yes just did and currently Upgrading, any idea if ejection issues are fixed in Monterey?

 
Posted : 26/10/2021 5:40 pm
(@softraid-support)
Posts: 6946
Member Admin
Topic starter
 

@steve223

Eject issues are a thunderbolt issue, (or macOS). Apple did not fix anything in Monterey, as far as we know.

 
Posted : 26/10/2021 11:12 pm
(@ironpig)
Posts: 17
Active Member
 

Updated to 6.2 and now my Thunderblade is showing tons of IO errors.  Had zero issues with 6.1.  Regretting updating.

 

Anything I can do to fix this?

Screen Shot 2021 10 27 at 12.55.58 PM

 

 
Posted : 27/10/2021 2:56 pm
(@softraid-support)
Posts: 6946
Member Admin
Topic starter
 

@ironpig

Try clearing the IO error counters (Utilities menu). Outside of the errors, what issues have you had, if any?

 
Posted : 27/10/2021 3:22 pm
(@ironpig)
Posts: 17
Active Member
 

I tried that and then it just starts giving me errors again. Then it seemed to lock the volume and make it read only. So I disabled safe guard so I could access data again.  The IO counter showing thousands of errors.  

it’s just strange because it was fine on 6.1 and didn’t ever show an error until right after I updated the driver today. Seems unlikely that the drive failed at the exact time I updated right? 

 
Posted : 27/10/2021 3:32 pm
(@ironpig)
Posts: 17
Active Member
 

I stand corrected.  I did a restart and cleared the I/O counters again and seems like I'm good now.  Haven't had anymore errors today.

 
Posted : 27/10/2021 8:01 pm
Page 6 / 7
Share:
close
open