macOS 13 (Ventura) ...
 
Notifications
Clear all

[Sticky] macOS 13 (Ventura) public beta

Page 4 / 9
(@softraid-support)
Member Admin

@ajpro 

Run 6.3.1.

Uninstall SoftRAID driver.

restart, run 6.3

Allow OWC in System Preferences/Security.

 

If you want to try out Ventura, put it in a separate volume, using Disk Utility to add a new volume. Ventura is not mature enough for user data yet.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 26/07/2022 3:22 pm
(@jobikinobiwan)
New Member

@softraid-support I just bought an OWC Thunderbolt drive. I'm having exactly the same issues as described in this thread on Ventura beta 5. Is com.apple provenance some kind of a new apple security certificate issue? Anxious to hear of any workarounds or updates on this issue. Thanks.

This post was modified 4 months ago by jobikinobiwan
ReplyQuote
Posted : 14/08/2022 3:17 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@jobikinobiwan 

As a curiosity...

Do you have an Apple TV installed? I saw a reference to prevenance in an Apple discussion on Apple TV.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 14/08/2022 6:02 pm
(@jollyjap)
Eminent Member

@softraid-support I do have 2 Apple TVs on the same LAN, but not directly connected

ReplyQuote
Posted : 14/08/2022 6:23 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@jollyjap 

Its possible this is related. One other user had Apple TV on their network, but this easily could be coincidence.

the Provenance is not SoftRAID related, but is likely a different driver that is also being quarantined.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 14/08/2022 11:05 pm
(@caution)
New Member

Could we get an update here?  I've been waiting on a stable version of Softraid for Ventura, it is very unclear to me where things currently stand as of Ventura beta 9 (Sept 27, 2022)

ReplyQuote
Posted : 29/09/2022 4:30 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@caution 

We have had a beta out for months. There will not be a SoftRAID retail update until probably shortly after Ventura is released, however, as there are often last minute surprises.

ReplyQuote
Topic starter Posted : 30/09/2022 12:21 am
(@jollyjap)
Eminent Member

@softraid-support Thank you

ReplyQuote
Posted : 30/09/2022 12:33 am
(@jollyjap)
Eminent Member

@softraid-support SoftRaid is now working for me (for now!). Updated to Mac OS Ventura Beta 10 this morning and found the SoftRaid beta installed had expired. Installed SoftRAID 6.3.2 b11 and (after updating permissions in Privacy and Security) my Thunderblade mounted with no issues (after the required re-start) and SoftRaid appear to be working (have never seen drives in the App before!)

ReplyQuote
Posted : 04/10/2022 10:54 pm
(@mrfearless47)
Eminent Member Customer

I'm having some weird problems with Ventura and the 6.3.2 beta 11.  I have 4 OWC Thunderbay Arrays.  Two are primary; two are backup to the primary.  They hold photos from my extensive photo collection (several hundred thousand raw photo images, their edited forms, and numerous variants).  Recently, after updating several different photo editors, I've encountered a problem opening the programs' browsers to traverse the directories to edit specific photos.  The issue doesn't happen with the most commonly used editors - Photoshop, Lightroom Classic, DXO PL6, Capture One 22 (as examples) - but a variety of photo editing programs - any of the Topaz AI programs, DXO Pure Raw2, Luminar Neo (as examples) simply stall when trying to traverse the directory tree of any of my RAID 4 or RAID 5 arrays.  These latter programs don't have issues with a standardly formatted single drive, suggesting the problem is with the Ventura Finder.  I'm struggling to figure out what is going on.  Since this behavior started somewhere around the same time as these programs were recently updated, it is hard to disentangle the issues here.  The programs that stall, simply stall.  There is no error, no "program not responding", or any logs.  I can simply cancel out of the "browse".  I let one of the programs run for two hours, just to see whether it would ever "find" the files within the folder.

 

Any suggestions, observations, comments?

ReplyQuote
Posted : 15/10/2022 1:29 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@mrfearless47 

Any readers see this?

I have not seen, nor heard ofthis issue.

Did you give the apps in question either file access or Full Disk Access? (in System Settings now)

ReplyQuote
Topic starter Posted : 15/10/2022 4:45 pm
(@jollyjap)
Eminent Member

@softraid-support sorry not seen

ReplyQuote
Posted : 15/10/2022 6:01 pm
(@mrfearless47)
Eminent Member Customer

@softraid-support All of the relevant applications have full disk access.  They also have file access to all attached volumes.  This is not an issue with very many programs, but it IS an issue.  This is the log I find in the Console apps under system diagnostics.  

{"timestamp":"2022-10-15 1601.23 -0700","bug_type""macOS 13.0 (22A5373b)"}
{"issueCategory""Rejected by signature hysteresis (Rejected)","decisionServerDecision"9.9110333750000006,"IncidentUUID""1.0 (1)","endtime""com.apple.settings.PrivacySecurity.extension","pid""Slow response to HID event","teamID":"com.apple.spindump","build":"22A5373b"}

 

This post was modified 2 months ago by mrfearless47
ReplyQuote
Posted : 15/10/2022 6:35 pm
(@softraid-support)
Member Admin

@mrfearless47 

I did a search for this, and got zero results.

"Rejected by signature hysteresis" macOS

Maybe this is a new thing in Ventura?

ReplyQuote
Topic starter Posted : 15/10/2022 7:58 pm
(@mrfearless47)
Eminent Member Customer

@softraid-support This is what I'm trying to figure out.  Is this a Ventura issue, a Finder in Ventura issue, an issue with SoftRaid, or an issue with a bunch of other software that makes use of the Mac Finder for a Browser.  It is utterly bewildering.

ReplyQuote
Posted : 15/10/2022 8:11 pm
Page 4 / 9
Share:
close
open